Launch Discours » Schrijf je nu in!

Discours - Meer dialoog in de maatschappij

Het politiek debat is vervuild en bevindt zich in extremen, de mainstream media trapt in de valkuil van clickbait en enkelzijdige perspectieven, social media lijkt in constante oorlog te zijn en in één van de meest inclusieve tijden ooit voelen veel mensen zich onderdrukt. Waarom slagen we er niet meer om met elkaar in dialoog te gaan?

Discours is gestart als podcast, maar is ondertussen zoveel meer. Met Discours willen we een groep like-minded mensen samen brengen die ook voelen dat er terug meer nood is aan degelijkheid en dialoog. We moeten het gesprek terug durven aangaan met onszelf en met elkaar.

Het doel van dit event is vertellen over onze jonge vzw en hoe wij die 'meer dialoog in de maatschappij' zien. Daarnaast is er ook ruimte voor een drankje en zijn er toffe mensen om te leren kennen.

Agenda

18u30: Start event

19u: Toelichting over Discours

19u30: Korte brainstorm om het ijs te breken

20u30 - 22u: Informeel moment om te spreken met like-minded mensen

Verhaal

We zijn ondertussen meer dan anderhalf jaar geleden gestart met onze podcast, genaamd Discours Met De Boys, om meer dialoog in de maatschappij te stimuleren. Ondanks dat we best wat tractie hebben gemaakt en met een heleboel interessante mensen in gesprek zijn mogen gaan (Zoals Jef Vermassen, Dirk De Wachter, Sven Nys, Gert Ysebaert, verschillende Minsters en politiekers, etc), voelen we dat we verder willen gaan.

Zo hebben we een aantal mensen samengebracht en eens gebrainstormd over hoe Discours dit zou kunnen waarmaken. Lang verhaal kort zullen we ons moeten omringen met een aantal enthousiastelingen die geloven in de missie en zullen we als vzw zoeken hoe we dit bottom-up kunnen waarmaken.

Naar het inschrijvingsformulier
Launch Discours

Praktische informatie

Donderdag 22/09/2022
18:30 - 22:00
Gratis
23 deelnemers
5to9 Adres: Laarstraat 3 - 2840 Rumst - België


Inschrijven


Copyright © 2017-2024 Discours. Powered by KLUBS Pro All rights reserved.